Luontoliikkujat - retkipäivä 29.8 - Nuuksio

29.8.2020


#Yhdessä #luonnollisesti #allergia #astma #herkkä

Luontoliikkujat-retkipäivä 29.8.20, klo 12-16.

Salmen ulkoilualue, Salmentie 75, Otalampi

 

Tapahtuma alkaa alkulämmittelyllä parkkipaikan ja kahvila Pohjoisen Pirtin läheisyydessä olevalla nurmikentällä.

Tilaisuus on maksuton.

Salmen ulkoilualue, Vihti

Salmen ulkoilualue tunnetaan myös Nuuksion pohjoisena porttina. Tarjolla on hienoa metsämaasto jylhine kallioineen, solisevine puroineen ja mieltä tyynnyttävine järvimaisemineen. Vihdissä sijaitsevalle alueella on helppo saapua monesta suunnasta. Vaikka mäkiä reitin varrelta löytyykin, hyväkulkuiset kävelyreitit tekevät kohteesta koko perheelle hyvin soveltuvan retkikohteen. Alueella on runsaasti parkkitilaa, mutta suosithan kimppakyytejä. Jos karavaanialueen vieressä oleva parkkipaikka on täynnä, lisäparkkitilaa löytyy Salmentien ja Paratiisintien risteyksestä.

 

Retken pituus on noin 6 km. Retkeilemme kahdessa ryhmässä, jotka jakaantuvat tarpeen mukaan pienempii ryhmiin, jotta kulkeminen olisi kaikille miellyttävää ja turvallista. Ryhmät kulkevat nimellä Luontoliikkujat ja luontonautiskelijat. Nautiskelijat taivaltavat matkan rauhalliseen tahtiin ja osa voi tehdä retken lyhennettynä. Luontoliikkujat-ryhmä kävelee reitin reippaaseen tahtiin. Luontoliikkujat-ryhmäläisillä on myös mahdollista jatkaa matkaa 4 km pituisen lisälenkin verran (Tapion taival).

 

Pysähdymme pidemmäksi aikaa nuotiopaikalle. Muista lääkkeet, omat eväät, istuinalusta ja lämmintä taukovaatetus!

 

Keräämme turvallisuussyistä osallistujien yhteystiedot. Jätäthän siis tietosi tapahtuma-vastaaville. Samalla saat itsellesi Luonto-liikkujat-retkihuivin.

 

Allergia-, Iho- ja Astmaliitto järjestää Suomen luonnon päivänä, la 29.8. kolme valtakunnallista luontoliikkujat-tapahtumaa eri puolella Suomea.

 

?‍  KENELLE?

Tapahtumat ovat kaikille avoimia ja ilmaisia.

 

? MITÄ?

Kohtaamisia ja ajatuksenvaihtoa muiden allergiaa, astmaa tai ihontauteja sairastavien kanss. Iloista retkeilyä ja luonnosta nauttimista kaikille soveltuvilla retkeilyreiteillä.

 

? MISSÄ?

Etelä-Suomessa kohteena on Salmen ulkoilualue, joka tunnetaan myös Nuuksion pohjoisena porttina. Tarjolla on hienoa metsämaasto jylhine kallioineen, solisevine puroineen ja mieltä tyynnyttävine järvimaisemineen. Vihdissä sijaitsevalle alueella on helppo saapua monesta suunnasta. Vaikka mäkiä reitin varrelta löytyykin, hyväkulkuiset kävelyreitit tekevät kohteesta koko perheelle hyvin soveltuvan retkikohteen. Omien eväitten nauttimiseen on tilaisuus komeilla paikoilla sijaitsevilla nuotiopaikoilla.

 

? MILLOIN?

Suomen luonnon päivänä 29.8.2020.

Tapahtuma-aika on 12-16.

 

?‍  REITIT

Tarjolla on eri pituisia reittivaihtoehtoja kaiken tasoisille retkeijöille ja koko perheelle.

 

? JÄRJESTÄJÄT

Tapahtuman järjestelyistä vastaa Allergia-, Iho- ja Astmaliitto ja luontoliikkujat-hanke. Tapahtumissa mukana luontotietoutta tuomassa ja osaavina oppaina toimivat Etelä-Karjalan Allergia- ja ympäristöinstituutin työntekijät.

 

✅ Lisätietoa: https://www.allergia.fi/jarjesto/liikunta-ja-luonto/luontoliikkujat/luontoliikkujat-retkipaiva/

 

Lohjan Seudun Allergia- ja Astmayhdistys osallistuu tapahtumaan.

 

#Yhdessä #luonnollisesti #allergia #astma #herkkä

 

Järjestämme kuljetuksen Lohja - Nummela -Nuuksio, mikäli ilmoittautumisia tulee. Voit kysyä tai tarjota myös kimppakyytiä. Matkan hinta on jäsenelle 5€ /hlö tai 10€ /perhe ja ei jäsen 20€/hlö.  Ilmoittaudu yhteiskuljetukseen 25.8 mennessä tekstivistillä 0452200177 tai Tytti Suomalainen, etunimi.sukunimi@allergialohja.fi. Voit myös jättää soittopyynnön.