Astma on hengitysteiden pitkäaikaisesta tulehduksesta johtuva sairaus.

Tyypillisiä oireita ovat yskä, limaneritys, hengityksen vinkuminen ja hengenahdistus. Valtaosa astmaa sairastavista pystyy oikein hoidettuna elämään normaalia, aktiivista arkielämää.

Astma on yleisimpiä pitkäaikaissairauksia niin lapsilla kuin aikuisilla. Väestöstämme noin 10 % sairastaa astmaa. Lisäksi 7 - 9 %:lla on astman kaltaisia oireita, jolloin oireet ilmenevät esimerkiksi flunssan aikana tai siitepölykaudella. Astma voi alkaa missä iässä tahansa, mutta eniten sitä esiintyy lapsilla ja yli 40-vuotiailla. Taipumus astmaan on pysyvä. Oireet voivat olla pitkäänkin poissa, tai ne voivat yhtäkkiä pahentua.

Apua ja ohjeita astmaan!

https://www.allergia.fi/astma/apua-ja-ohjeita-astmaan/

Allergia ja astma

Tiedonkulku on tärkeää, kun astmalapsi aloittaa koulun

Koulujen alkaessa uusien oppilaiden joukossa on myös astmalapsia. 5-7 prosenttia lapsista sairastaa astmaa. Astma on yleisin lasten pitkäaikaissairaus. Suurella osalla astmalapsista on myös jokin allergia, joka voi vaikuttaa heidän elämäänsä.

Kun lapsen astman hoito on tasapainossa, koulun aloittaminen onnistuu kuten muillakin. On muutamia asioita, jotka on otettava huomioon.

- Tärkeintä on, että tiedonkulku opettajien ja oppilaan vanhempien kanssa sujuu mutkattomasti molempiin suuntiin, sanoo asiantutija Anne Vuorenmaa Allergia-, iho- ja astmaliitosta.

 

https://www.allergia.fi/uutiset/tiedonkulku-on-tarkeaa-kun-astmalapsi-aloittaa-koulun/

 

 

Tutustu kosmetiikan Allergiaportaaliin!

Turun yliopiston aerobiologian yksikön siitepölytiedote

Siitepölytiedotus

Ilmanlaatu

Ilmanlaatu