Uusi verkkopalvelu kosmetiikka-allergisille on avattu

9.4.2019

#allergia #iho #astma

 

Saatko iho-oireita meikeistä tai pesuaineista? Allergiaportaali kosmetiikka-allergia.fi auttaa valitsemaan juuri sinulle sopivat kosmetiikkatuotteet laajan ainesosatietokannan perusteella.

Kutinaa, punoitusta ja ihottumaa kosmetiikan käytön yhteydessä? Kuulostaako tutulta? Jos vastasit kyllä, saattaa kyse olla ihokosketusallergiasta jollekin kosmetiikan aineosalle. Allergiaa kosmetiikan aineosille voidaan selvittää lääkärin määräämillä epikutaani- eli lapputesteillä. Jos allergia todetaan, tulee allergiaa aiheuttavia kosmetiikan ainesosia jatkossa välttää.

Sopivien kosmetiikkatuotteiden valinnassa sinua auttaa Helsingin Allergia- ja Astmayhdistyksen ylläpitämä kosmetiikan Allergiaportaali, joka on luotettava suomalainen verkkopalvelu kosmetiikka-allergisille. Uudistuneesta Allergiaportaalista voit tilata tuotelistauksia allergioittesi suhteen sopivista kosmetiikka- ja hygieniatuotteista. Hajusteettomista tuotteista voit tilata erillisen tuotelistauksen, vaikka sinulla ei olisi testein todettua hajusteallergiaa. Allergiaportaalista löytyy lisäksi asiantuntijatietoa kosmetiikka-allergioista ja kosmetiikkalainsäädännöstä.  

Kosmetiikan Allergiaportaaliin on kerätty tuhansien kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden raaka-ainetiedot yhteistyökumppaneiltamme, jotka ovat kosmetiikan valmistajia ja maahantuojia. Allergiaportaalista löytyy niin ihonhoitotuotteet, meikit kuin hiustenhoitotuotteetkin. Allergiaportaalissa on lisäksi suppea määrä pyykinpesu- ja huuhteluaineita sekä tiskiaineita.

Helsingin Allergia- ja Astmayhdistyksellä on myös valtakunnallinen maksuton iho- ja kosmetiikkaneuvonta, josta voit kysyä tietoa kosmetiikka-allergioista ja ihonhoidosta. Iho- ja kosmetiikkaneuvontaan voit olla yhteydessä sähköpostitse, kosmetiikka@allergiahelsinki.fi, tai soittamalla numeroon 040 8348803 (ma-to klo 10-15).

www.kosmetiikka-allergia.fi