Oletko allerginen koivun siitepölylle? Osallistu tutkimukseen.

18.1.2021

#allergia

Siitepölyallergisia on 20%, näistä suurin osa on koivun siitepölylle allergisia. Oireet vaivaavat enemmän tai vähemmän keväisin riippuen siitepölyn määrästä.  
Perinteisesti oireisiin käytetään allergialääkkeitä (antihistamiinia ja paikallishoitoja). Siedätyshoidon avulla oireista saattaa päästä kokonaan. Suomessa siedätyshoitoa on tarjolla suhteellisen vähän verrattuna allergisten määrään.

Osallistumalla tähän tutkimukseen pääset kehittämään suomalaista siedätyshoitoa. Allergia-, iho- ja astmaliitto on mielellään mukana auttamassa siedätyshoidon kehitystä, jotta jäsenemme saavat mahdollisimman hyvää hoitoa.

Haetaan koivun siitepölylle allergisia henkilöitä tutkimukseen, jossa tavoitteena on kehittää uusi siedätyshoitovalmiste koivun siitepölyallergian hoitoon.

Saatat soveltua osallistujaksi tähän tutkimukseen, jos:

  • olet 18-65 -vuotias,
  • sinulla esiintyy keväisin tai alkukesästä koivun siitepölyn aiheuttamaksi epäiltyjä oireita ja olet kärsinyt oireista vähintään kahtena vuotena,
  • olet muutoin perusterve,
  • painoindeksisi (BMI) on 18-35 kg/m2

Osallistujien soveltuvuus varmistetaan seulontakäynnillä tutkimuksen alussa. Osallistumisesta maksetaan veronalainen korvaus ja mahdollinen ansionmenetys ja matkakulut korvataan.

Tutkimuksen toteuttaa tutkimuspalveluyritys Clinical Research Services Turku – CRST Oy tutkimuskeskuksessaan Turussa. Tutkimuksen rahoittaa lääkekehitysyritys Desentum Oy.

LUE LISÄÄ TUTKIMUKSESTA JA ILMOITTAUDU TÄSTÄ>>

 

Lähde:www.allergia.fi