Influenssarokotukset Lohjalla 2021

20.10.2021

Influenssarokote suojaa influenssalta ja sen jälkitaudeilta, kuten korvatulehdukselta, keuhkoputkentulehdukselta, keuhkokuumeelta sekä sydäninfarktilta ja aivoverenkierron häiriöltä.

Maksuttomaan influenssarokotukseen ovat oikeutettuja mm:

Sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat : Influenssarokotuksilla voidaan estää pitkäaikaissairauksien pahentumista sekä influenssasta johtuvia sairaala- ja laitoshoitoja ja influenssasta johtuvia ennenaikaisia kuolemia.


Esimerkiksi  keuhkosairautta, sairastavan on tärkeää ottaa influenssarokotus.( mm. astma, keuhkoahtaumatauti, keuhkolaajentuma, silikoosi tai asbestoosi. )

Rokote ehkäisee influenssatartuntoja, joten rokottaminen suojaa rokotetun lisäksi hänen perheenjäseniään ja muita läheisiään. Henkilön ei tarvitse todistaa esimerkiksi lääkärintodistuksella, että hän kuuluu edellä mainittujen ryhmien lähipiiriin. Henkilön omaan kertomaan luotetaan.

Aikataulut ja ajanvaraus

Rokottaminen ajanvarauksella alkaa Sporttikeskus Tennarissa 1.11.2021 sekä Pusulan, Sammatin ja Karjalohjan terveysasemilla 8.11.2021.

Ajanvaraus avautuu keskiviikkona 27.10. kello 10. Ensisijaisesti pyydämme varaamaan ajan sähköisesti osoitteesta https://sote.easiointi.fi/fi/web/lohja-te/

Rokotevalmiste

Pistettävä rokote on Vaxigriptetra. Se sisältää kahden eri A-influenssan ja kahden eri B-influenssaviruksen pintarakenteita.

Haittavaikutukset

Tavallisimmat influenssarokotusten haittavaikutukset ovat kipu, turvotus, punoitus ja kuumotus pistospaikassa.

 

Lähde: https://www.lohja.fi/ajankohtaiset/influenssarokotukset-lohjalla-2021