Pieni ele

Keräystoiminta.

Pieni ele -keräys oli aiemmin nimeltään Vaalikeräys. Se sai alkunsa jo vuonna 1907, jolloin ensimmäisten eduskuntavaalien yhteydessä kerättiin varoja tuberkuloosin vastustamiseen. Pieni ele on siis auttanut jo 110 vuotta!

Tänä päivänä Pieni ele perustuu 17 järjestön väliseen yhteistoimintaan. Järjestöjen paikallisyhdistykset toteuttavat keräyksen vapaaehtoisvoimin kunnissa ympäri Suomen. Vapaaehtoisia on mukana toistakymmentä tuhatta. Lipaskerääjät ovatkin keräyksen sielu.

Keräystuotto jaetaan Pienessä eleessä mukana olevien 17 kotimaan vammais- ja terveysjärjestön kesken. Järjestöt käyttävät keräysvarat mm. kuntoutukseen, apuvälineiden hankintaan ja edunvalvontaan. Paikallisyhdistyksissä keräysvarojen avulla järjestetään esimerkiksi neuvontaa, vertaistukiryhmiä sekä virkistystoimintaa.

 

VAPAAEHTOISEKSI!

Vapaaehtoisten työpanos on keräykselle mittaamattoman arvokas, ilman vapaaehtoisia keräystä ei voitaisi järjestää. Oheisella lomakkeella vapaaehtoiseksi haluava yksityishenkilö voi liittyä mukaan tekemään työtä vammaisten ja pitkäaikaissairaiden hyväksi.

Mitä vapaaehtoinen tekee?

  • Työskentelee äänestyspaikalla Pieni ele -keräyspisteellä, sisätiloissa
  • Huolehtii pöydällä olevasta keräyslippaasta, joka on merkattu keräysluvalla
  • Hymyilee, tervehtii ja kiittää lahjoittajia ystävällisesti
  • Mukaan voi ottaa ystävän

 

Pienen eleen järjestöt: Allergia- ja Astmaliitto, Diabetesliitto, Epilepsialiitto, Förbundet De Utvecklingsstördas Väl, Hengitysliitto, Invalidiliitto, Kehitysvammaisten Tukiliitto, Kehitysvammaliitto, Kuuloliitto, Kuurojen liitto, Mielenterveyden keskusliitto, Munuais- ja maksaliitto, Neuroliitto, Näkövammaisten liitto, Psoriasisliitto, Reumaliitto ja Sydänliitto.

 

 

Kiitos kaikille keräykseen osallistuneille!

Vuoden 2019 eduskuntavaalien vaalipäivä on sunnuntai 14.4.2019.

  • ennakkoäänestys kotimaassa: 3. - 9.4.2019.

Suomessa vuoden 2019 europarlamenttivaalipäivä on sunnuntai 26.5.

  • Ennakkoäänestys kotimaassa keskiviikosta tiistaihin 15.-21.5.